sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vauvaryhmäilyä


Tänään alkoi Reinolla vauvaryhmä. Ennen 'tunnin' alkua treenailtiin vähän sivulletuloa, perusasentoa ja seuraamista.
Sivulletulo sujuu muuten, mutta koira jää vinoon, perusasento on kivan tiivis ja kontakti on hyvä, joskus kuitenkin katse harhailee siellä täällä. Seuraaminen sujuu tosihyvän namin avulla tiiviisti ja hienosti. Istuminen onnistuu hienosti, niin kuin aiemmin.

Tunti alkoi ohittamisharjoituksella. Se sujui hienosti kontaktissa ja tiiviisti, ei yhtään huomioinut toista koiraa. Sitten otettiin luoksetulo, sekin sujui, olisin voinut kyllä mennä vähän kauemmaksi, mutta sitä en silloin tajunnut. Tunti jatkui vieraan esineen ylittämisellä, se oli tälläkertaa valkoinen, märkä, matala ja vähän liukas muovilaatikko. Reino ei innostunut esineen ylittämisestä, vähän se tais pelätä. Loppujenlopuksi sekin onnistui, sitä pitää kuitenkin reenata lisää. Seuraavaksi piti ylittää sininen muovilaatikko. Se sujui paremmin kurssin ohjaajalta saamieni Frolicejen avulla, Royal Caninin naksut eikä pienet makkaranpalaset maistuneet yhtä hyviltä. Sitten pidettiin pieni tauko.

Tauon jälkeen jatkettiin ohittamisharjoituksella. Alku sujui huonosti meidän kohdalla, koska namit olivat taas huonoja. Saatiin lisää Froliceja. Sitten Reino alkoi toimia, ohitti muut koirat hienosti kontaktin kanssa. Seuraavaksi koitettiin miten saadaan oma pentu pois toisen koiran luota ilman hihnasta vetämistä. Reino haisteli pienimünsterinseisoja Indiä, ja kun tarjosin namia, poika tuli hienosti ja otti namin. Treenattiin vielä rämisevän esineen ohimenemistä Koirat olivat kolmessa parkkiruudussa, ja ohjaaja meni koirien ympäri työntäen rämisevää juttua. Alku meni kivasti, mutta sitten Reinon keskitys herpaantui, ja se alkoi tuijottaa esinettä. Ei kuitenkaan alkanut haukkua tai lähtenyt perään, joten olin tyytyväinen.

Seuraavaksi kerraksi sovittiin torstai kello 18:00. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen Reinon suorituksiin, seuraavaksi kerraksi ostan kyllä Froliceja, ja leikkaan isompia makkaranpaloja.

Reino on nyt parin päivän aikana käynyt katsomassa kolmea eri koiraa, noin 1 vuotiasta fieldspanielinarttu Fannia, vajaa 3kk vanhaa pienimünsterinseisojanarttu Indiä sekä noin 3 vuotiasta sakemanninarttu Lettua. Kaikista Reino tykkäsi hirmuisasti, ja leikki ihan innoissaan.

Lennusta ei ole tälläkertaa uudempia kuulumisia, tuolla se nukkuu ihan rättinä lenkin jälkeen. :)

Aino + koirat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti