maanantai 23. huhtikuuta 2012

Agility-Reino

Viikko sitten sunnuntaina kävästiin TAMSKin agilitykarsinnoissa. Matka alko vähän huonosti, kun ensin auto jätti meidät bensa-asemalle. Sitten kun risteyksessä käännyttiin niin ajettiinkin kaksi kilometriä väärään suuntaan, mutta paikanpäälle päästiin kuin päästiinkin just in time!


Paikanpäällä käväsin kävelemässä hallin ympäri ja pissatin Reiskan ja käveltiin tutustumassa ympäristöön ennen kun mentiin halliin. Oltiin ensimmäisenä vuorossa, joten muut koirat menivät näkösuojan taakse odottamaan vuoroaan.
Ensiksi me tutustuttiin hetken verran 'tuomariin', ja sitten meidät pyydettiin tekemään luoksetulo. Eli koira istumaan ja odottamaan ja itse kävelin melkeenpä hallin toiseen sivuun, ja kutsuin koiraa luokse. Reiska tuli samantien luokse ja palkkasin koiran nameilla. Sitten tuli leikitysosion vuoro, saatiin leikittää koiraa ihan miten vaan tahdottiin, mulla oli lelu kyllä mukana mutta eihän tota lelun revitys kiinnostanut kun oli niin paljon uusia hajuja, vaan me sit juoksettiin ympäri kenttää.


Seuraavaksi mentiin putki. Koitin saada Reinon menemään sieltä ensin itse, mutta se ei onnistunut vaan saatiin tuomari apuun. Toisella kerralla Reiska meni niiin taitavasti ja innokkaasti ja päästiin samantien siirtymäänkin mini-A:han. Reino meni A:n mahdottoman taitavasti ja sukkelaan! Sitten mentiin pöydälle ja Reiska istui siihen samantien, joten loppukarsinta meni erinomaisesti.


Sen jälkeen meidän piti mennä näkösuojan taakse odottamaan kunnes muut tekivät karsintansa, mutta Reiska alkoi huutelemaan sieltä ja päätettiin antaa muille työrauha ja vietiin koira autoon odottaan ja itse katselemaan karsintoja. Taitavia suorituksia siellä kyllä oli, en olisi uskonut että me sitten päästäis karsinnoista läpi ja saatais paikka agiryhmään.


Joten, perjantaisin toukokuusta alkaen on meillä agilityreenit! Ihan mahtavaa, tätä on odotettu!

1 kommentti: