keskiviikko 6. lokakuuta 2010

'Sieni'koira

Viime viikolla käytiin metsässä lenkillä ja poimittiin mukaan muutama karvalaukku. Alkulenkki mentiin hihnassa, metsän puolella pääsi koira vapaaksi. Luoksetuloa vahvisteltiin siinä samalla, yleensähän tuo tulee luokse kun vain kutsuu eikä tuolloinkaan ollut poikkeusta. Muutama ihminen ohiteltiin ja hyvin sujui namien voimalla ja ilmankin nameja.
 Meillä alkoi jatkokurssi muutama viikko sitten. Ryhmässä onkin muita aussieita, Reinon veli Mökö sekä Luca. Ekalla kerralla kertailtiin vanhaa, kun ryhmästä oli paikalla kolme seitsemästä. Mentiin ohituksia toisten koirien ohi ensin suoraan sitten toisten välistä pujotellen. Hienosti sujui. Mentiin myös istumista, maahanmenoa ja seisomista. melko hyvin sujui, paitsi seisominen oli vähän hankalaa aina toteuttaa. Tehtiin myös muutama luoksetulo sekä seuraaminen. Luoksetulo sujui hienosti ja koira tuli sivulle asti pienellä avituksella. Seuraamisessa Reino edistää ainakin omaan silmään jonkin verran ja täyskäännös ei ole ihan helppo. Mutta oikeelle ja vasemmalle kääntyminen sujuu.
Toisella kerralla olikin mukana jo kuusi. Seisominen sujui jo paremmin, sekä seuraaminen ja täyskäännös. Mentiin liikkeestä seisominen, istu sekä maahan.  Liikkeestä seisominen oli ihan ookoo, mutta tarvii vielä hiomista. Istuminen sujuu, maahanmenon Reino tekee vielä 'istumisen' kautta.
Tänään treenattiin noutoa. Ekalla kerralla kun heitin kapulan, lähti koira perään muttei tuonut kapulaa. Toisella ja kolmannella kerralla toikin jo kapulan ja olisi nätisti antanut sen, mutta mulla vaan oli liian hätiköityä kapulan ottaminen ja namin antaminen, niin jätkä ehti pudottaa sen jo.
Ilmotin Reinon Lahden KV:seen sekä Voittajaan, ainakaan vielä ei varmaankaan loisteta kummassakaan, mutta kunhan kakara kehittyy niin eiköhän se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti