sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Hakua

Tänään oltiin vähän hakuilemassa. Reinolla meni hienosti ja oli koko ajan motivoitunut tekemään, ja todella innokas. Itse sain toimia muutaman kerran maalimiehenä, mukavaa sekin! 
Oltiin paikalla ennen muita, ja aloin vähän miettiä että ollaanko oikeessa osotteessa, kun ei muita näkynyt... Oltiinhan me. Ensin tuli Hessu Heeler, sitten Reinon veli Mökö. Pojat ehtivätkin painia aluksi jonkin aikaa kun odoteltiin kouluttajaa.
Kouluttajan tultua lähdettiin kävelemään metsään ja etsimään sopiva paikka missä voitaisiin treenata hakua. Reino oli ensimmäinen koira joka lähetettiin.
Ensimmäisessä hakukohdassa Reino löysi äijänsä todella helposti, ilman mitään ongelmia. Toisella kerralla äijä löytyi taas helposti. Kolmannella kerralla äijä menikin vähän kauemmas, eikä Reino löytänyt sitä hetkeen. Koira palasi mun luokse. Lähetin koiran uusiks äijän perään, kun se oli hetken heilunut ja löytyihän se hienosti. Reino tykkäsi kovasti koko lajista, toivottavasti päästään uusiks koittamaan tota lajia, meinaan sen verran mukavaa meillä molemmilla oli. Otin muutaman kuvan Reinosta veljensä kanssa, tässä yksi:
Torstaina kun oltiin kotiuduttu maalta lähdin Reinon kanssa treenaamaan Eteläpuistoon. Sinne piti tulla muutama muukin koirakko, lopuksi siellä olikin vain minä ja Reino sekä Essi ja Nana borderterrieri. Otettiin Reinon kanssa muutama pätkä seuruuta, suoria pätkiä, täyskäännöstä ja kulmia. Kulmat ja täyskäännökset ovat vähän väljiä, mutta koitetaan namin kanssa tehdä niistä tiiviimpiä. Seuruusta maahanmeno mennään istumisen kautta, pitää sekin treenata kuntoon. Seuruusta istu onnistuu, seuraamisesta seisomisessa koira astuu vielä pari askelta eteenpäin, treeniätreeniä. Otettiin myös lyhyt paikallaolo, ekalla kerralla Reino lähti puolessa välissä aikaa tulemaan mun luokse, tokalla kerralla pysyi paikalla vaikka kaveri lähtikin. Noutaminen on meillä ihan vaiheessa, sitä pitää treenailla... 
Treenin jälkeen tehtiin pieni lenkki keskustassa. Reino keksi mennä seisomaan näyteikkunaa vasten ja ihailemaan kaupan sisusta. 

2 kommenttia:

  1. Kappas vaan, teilkii on blogi :D
    Lisäilempäs mein seurailulistaan!
    Tuutteko itsenäisyyspäivän mätsiin Ylöjärvelle?

    VastaaPoista
  2. Juu :D hitsi oon niin huono kattoon näitä kommentteja, kun tää ei ilmota näistä mitenkään... :D ja ollaan tulossa.

    VastaaPoista